ניהול סיכונים פיננסיים מהווה דאגה מרכזית עבור עסקים ומשקיעים. חברות מנסות כל הזמן למצוא דרכים להפחית את חשיפת הסיכונים שלהן ולהגן מפני תנודות אפשריות בשוק.
ניהול סיכונים פיננסיים הוא תהליך של זיהוי, הפחתה ותגובה לסיכונים בשווקים הפיננסיים. זה כרוך בניתוח הסיכונים, הערכת השפעתם על ישות תאגידית, פיתוח אסטרטגיות שניתן להשתמש בהן כדי להפחית סיכונים אלו וליישם אסטרטגיות אלו באופן שוטף.
ניהול סיכונים פיננסיים הוא נושא לעניין כבר שנים רבות מכיוון שנצפה שלחברות רבות יש רמות גבוהות של חובות או מינוף שיכולים להוביל לאירועים בלתי צפויים כגון פשיטת רגל או אפילו קריסות שוק פתאומיות. זה יכול להוביל לתוצאות חמורות עבור גופים עסקיים שכבר מתקשים כלכלית.
המטרה העיקרית של תהליך זה היא לזהות ולצמצם את ההשפעות השליליות הפוטנציאליות על פעילות החברה הנגרמות כתוצאה משינויים בתנאי השוק, תחרות או טכנולוגיות חדשות. על מנת להשיג מטרה זו, חברות חייבות לפתח הבנה מקיפה של פעילות עסקיהן ולהיות מסוגלות לזהות סיכונים פוטנציאליים שעלולים להשפיע על פעילותן. לאחר מכן עליהם לנקוט באמצעים מתאימים כדי למזער סיכונים אלו על מנת למזער נזקים הנגרמים מהם תוך מיקסום הרווחים באמצעות השקעות בטכנולוגיה והכשרת כוח אדם.
להלן סרטון המדבר על ניהול סיכונים פיננסיים:
מהם 4 סוגי הסיכונים הפיננסיים?
מהם ארבעת סוגי הסיכונים הפיננסיים? אנחנו יכולים לדבר על סיכון, אי ודאות, הסתברות וערך צפוי. ארבעת הסוגים הללו חשובים מאוד כאשר אנו מדברים על סיכונים פיננסיים והם גם חלק ממה שמכניס כסף מלכתחילה.
ארבעת סוגי הסיכונים הפיננסיים הם:
1. סיכון שוק: אם השוק נע נגדך, אתה עלול להפסיד את כספך.
2. סיכון אשראי: אם סוכנויות דירוג האשראי יורידו את דירוג האשראי של החברה שלך, אתה עלול להפסיד את כספך.
3. סיכון נזילות: אם יש חוסר נזילות פתאומי בשוק, אתה עלול להפסיד את כספך.
4. סיכון תפעולי: אתה עלול לאבד את כספך אם יש בעיה בעבודה או בעסק שניתן לתקן על ידי מקור חיצוני (למשל, רעידת אדמה).
מדוע חשוב ניהול סיכונים פיננסיים?
ניהול סיכונים פיננסיים הוא היבט מכריע בכל עסק. זה כרוך ביכולת של ארגון להגן על נכסיו והתחייבויותיו על ידי ניהול סיכונים בצורה יעילה. ניהול סיכונים הוא תהליך המסייע לארגונים להפחית את הסבירות להפסד כספי, תוך הגנה על הנכסים וההתחייבויות שלהם. חשוב להבין את החשיבות של ניהול סיכונים על מנת לנצל הזדמנויות בתקופות הפכפכות.
הסיבה שבגללה אנחנו צריכים להכיר את הנושא הזה כל כך טוב היא שחברות מסוימות מתמודדות כעת עם איום של חדלות פירעון בגלל הביצועים הפיננסיים הגרועים שלהן. אם הם לא ינהלו את הסיכונים שלהם היטב, הם עלולים לפשוט רגל ולאבד את כל נכסיהם. במקרה זה, לא תהיה להם דרך להחזיר לנושים וללקוחות שהשקיעו בהם כסף (או להרוויח).
מהי דוגמה לסיכון פיננסי?
סיכון פיננסי הוא סיכון שעלול לגרום לאובדן כסף. במילים אחרות, סיכון פיננסי הוא כזה שעלול לגרום לאובדן כסף. אפשר להפסיד כסף על כל דבר, אבל הסיכון הנפוץ ביותר הקשור לסיכונים פיננסיים הוא להפסיד כסף על מניות, אג”ח או מטבעות.
דוגמה לסיכון פיננסי תהיה השקעה בבורסה או בבורסת מטבע. משקיע עלול להפסיד את כל ההשקעה שלו אם ערך המניה יירד משמעותית והוא/היא לא יכול להרשות לעצמו להחזיר את ההלוואה או לקבל את החזר ההלוואות שלו.